Kuurne zoekt ambassadeurs voor IDAHOT

Gepubliceerd op Dinsdag 16 mei 2023

Wereldwijd wordt op woensdag 17 mei de discriminatie en vervolging van holebi’s en transgenders aangeklaagd. In verschillende landen worden acties opgezet. Holebi’s en transgenders worden dagelijks gediscrimineerd, daarom wil ook Kuurne op deze internationale dag haar steun betuigen.

De gemeente Kuurne engageert zich al een aantal jaar tegen elke vorm van discriminatie op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Elk jaar wordt op 17 mei, op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, de regenboogvlag omhoog gehesen en dat is dit jaar niet anders. Daarnaast heeft de gemeente al twee mooie regenboogzebrapaden en ondertekende het gemeentebestuur ook het regenboogcharter als duidelijk engagement.

Dit jaar willen we nogmaals benadrukken dat Kuurne een inclusieve gemeente is waar IEDEREEN welkom is. Liefde is liefde. Wij zijn dan ook op zoek naar LGBTQIA+ ambassadeurs die deze boodschap samen met ons willen uitdragen. We willen het thema nog actiever onder de aandacht brengen. Niet alleen tijdens IDAHOT (Internationale dag tegen homofobie en transfobie), maar ook doorheen het jaar. We zoeken dus ambassadeurs die hun verhaal willen delen en willen bijdragen tot dialoog. Dit kan door mee je schouders te zetten onder enkele acties, gaande van meewerken aan een fototentoonstelling tot het deelnemen aan een ontmoetingsmoment. Wil je graag ambassadeur worden, maar werk je liever achter de schermen? Dit kan zeker ook! In oktober willen we graag voor de eerste keer met alle ambassadeurs samenkomen, om over deze projecten en eventuele andere projecten na te denken.

Schepen van gelijke kansen Els Verhagen: “Kinderen met 2 mama's of 2 papa's,  2 jongens hand in hand op straat… .  In een inclusieve gemeente als Kuurne vinden we dit niet erg ; hier mag iedereen zijn wie hij echt is!”

Burgemeester Francis Benoit: “ Als gemeente willen we niet enkel symbolische acties ondernemen zoals een regenboogzebrapad. We gaan ook op zoek naar ambassadeurs. Zij hebben ook de taak om ons te adviseren hoe wij beleidsmatig dingen kunnen veranderen zodat iedereen zich hier welkom voelt.”

Wie kan ambassadeur worden?

Ben je lid van de LGBTQIA+ gemeenschap? Is iemand uit je directe omgeving lid van de LGBTQIA+ gemeenschap? Draag je de LGBTQIA+ gemeenschap een warm hart toe?Dan zoeken we jou!

Vul het webformulier in vóór 15 juli op www.kuurne.be/idahot-ambassadeur

en we contacteren je.

Meer info over het regenboogbeleid:

IDAHOT