Heraanleg Sente

Het hart van de parochie Sente wordt binnenkort heringericht. Hiervoor slaan de gemeente Kuurne, Lendelede en de stad Kortrijk de handen in elkaar.

De dorpskern transformeert in een groen en aangenaam plein met oog voor de fietser, de wandelaar en met een verkeersveilige parking. De nutswerken (water, gas, elektriciteit, ...) starten in november 2017 en eindigen eind mei 2018. Begin juni 2018 start de heraanleg van het dorpsplein zelf. De opening van het nieuwe plein en haar omgeving is voorzien eind augustus 2018.

Aan de hand van een doorgedreven fasering en communicatie willen we de hinder zoveel mogelijk beperken. Meer info over het ontwerp, de timing en fasering kan u terugvinden in de presentatie van de infovergadering op 12 september.

Bekijk de presentatie hier.

TIMING WERKEN

FASE 1: november 2017 – december 2017

 • 8 november – 10 december: nutswerken tussen kruispunt Heulsestraat – Sint-Katharinastraat en kruispunt Izegemstraat- Pieter verhaeghestraat

  Verkeer van Lendelede kan via de Heulsestraat en de Sint-Katharinastraat richting Kortrijk en omgekeerd

  Beperkt verkeer van Kuurne-Kortrijk kan enkel via Pieter Verhaeghestraat en Izegemsestraat richting Kortrijk met hinder en omgekeerd. Kruispunt Sint-Katriensesteenweg is afgesloten.

  Hinder in de dorpskern.

 • 11 december – 22 december: nutswerken aan beide kruispunten Heulsestraat – Sint-Katharinastraat en Kruispunt Izegemstraat - Pieter Verhaeghestraat en tussen deze kruispunten.

  Dorpskern volledig afgesloten – geen doorgaand verkeer mogelijk!

 • 23 december – 7 januari: geen werken, plaatselijk verkeer mogelijk

Het Sint-Katharinaplein is beperkt toegankelijk tijdens deze fase. De timing kan onderhevig zijn aan extreme weers- en werkomstandigheden.

FASE 2: januari 2018 – mei 2018

 • 8 januari – 30 mei: nutswerken voetpaden Sint-Katharinastraat, Sint-Katharinaplein en Sint-Katriensesteenweg

  Hou rekening met hinder!

FASE 3: juni 2018 – augustus 2018

 • 1 juni – 31 augustus: aanleg voetpaden, wegenis en plein

  Doorgaand verkeer mogelijk maar hou rekening met beperkte hinder! Bij de asfalteringswerken zal er gedurende een beperkte tijdspanne geen doorgaand verkeer mogelijk zijn.

  Het Sint-Katharinaplein is volledig afgesloten.

VERKEER

Hier vindt u het verkeersplan met de omleiding voor de eerste fase. Doorgaand verkeer wordt tijdens de volledige werken omgeleid via de Rijksweg (N36) en de Brugsesteenweg (N50).

 

COMMUNICATIE

Download hier:

INFO

Werkensente@gmail.com
Omgevingsloket@kuurne.be; 056 73 71 41