Ezelgemstickers voor het goede doel

Over exact 11 dagen transformeert Kuurne opnieuw in Ezelgem. Wie duidelijk wil maken dat hij of zij trots is om een ezel te zijn, kan dat doen aan de hand van een ‘ezelgemsticker’. De sticker is de opvolger van de succesvolle Ezelgem-T-shirt en wordt verkocht tegen de democratische prijs van 1 EURO/stuk. Handelaars en verenigingen krijgen de kans om de stickers aan te bieden aan hun leden en klanten. De kersverse kindergemeenteraad schenkt de opbrengst integraal aan een goed doel.

Ezelgem als sterk merk

Wie een tweetal jaren geleden ‘Ezelgem’ hoorde, fronste misschien de wenkbrauwen. Intussen is het begrip ‘Ezelgem’ tijdens het eerste weekend van oktober al ver over de gemeentegrenzen ingeburgerd. Burgemeester Francis Benoit: “ In 2015 lanceerde ik de nieuwe naam ‘Ezelgem’ voor ‘Kuurne’. In 2016 prijkten aan de toegangswegen van Kuurne borden van ‘Ezelgem’ , lieten we samen met de kindergemeenteraad T-shirts bedrukken van Ezelgem en lanceerden we het Ezelslied.

Dit jaar laten we stickers bedrukken om de ezelsgekte aan te kondigen. Tegen de kermis voorzien we nog een nieuwe verrassing. Ezelgem is een begrip geworden en uitgegroeid tot een sterk merk! Inwoners tonen op die manier dat ze fier zijn om in onze gemeente te wonen. Dit is fantastisch”.

Handelaars en verenigingen nemen deel

In het gemeentehuis en de Vrijetijdsdienst kan iedereen al eventjes terecht om kaarten voor de Ezelsfeesten te verkrijgen.  Wie nu ook een ezelgemsticker wenst, kan op dezelfde plaatsen terecht en bijkomend ook in De Drie Wijzen en de bibliotheek . Maar er is meer …
Schepen van Feestelijkheden Johan Bossuyt: “ Als gemeente willen we ook onze talrijke verenigingen en handelaars de kans geven om hun steentje bij te dragen aan de ezelsgekte. Zij krijgen de kans om stickers aan te bieden aan hun leden en klanten. Aanvragen kunnen gericht worden aan de Vrijetijdsdienst. “

Opbrengst voor het goede doel

Net zoals vorig jaar met de T-shirts, beslist de gemeente om de opbrengst opnieuw integraal aan een goed doel te schenken. De kersvers aangestelde kindergemeenteraad krijgt de kans om de verkoop in goede banen te leiden en een goed doel of enkele goede doelen uit te kiezen.

Toon dat je fier bent om een ezel te zijn

De komende dagen inspireert de gemeente iedereen met foto’s wat je zo allemaal met een sticker kan doen. Koop er eentje op de vele verkooppunten, pimp jezelf of iets wat je dierbaar is met een sticker en neem een selfie. De foto kan je posten op de facebookgroep ‘Ezelgem’ of deel hem via sociale media met de hashtag #ezelgem.

Stickers bestellen?

Stickers bestellen kan bij Jonathan Breughe (jonathan.breughe@kuurne.be; 056 36 20 54) Wees er snel bij want de voorraad is beperkt!

Info

Aangemaakt op: 18/09/2017