Kuurne dicht digitale kloof dankzij tal van activiteiten

 

Kuurne pakt opnieuw uit met een ambitieus programma tijdens de Digitale Week. Van 20 oktober tot 5 november organiseren de gemeente en het Sociaal Huis niet minder dan 12 workshops en lezingen op tal van locaties om iedereen op weg te helpen in het digitale tijdperk. Deze editie wordt gefocust op tal van actuele digitale uitdagingen: 3d-printing  voor de kinderen, interessante apps voor ouderen, de mogelijkheden van sociale media voor handelaars, het aanvragen van digitale premies en de bouwaanvraag voor de (ver)bouwers, digitale leer- en leesmogelijkheden voor de jongsten en zoveel meer. Dankzij de samenwerking met tal van partners zijn de activiteiten gratis, inschrijven is wel noodzakelijk.

Waarom digitale week?

De impact van de digitalisering zet de wereld op zijn kop. Het nieuws lees je sneller online, betalen doe je steeds meer digitaal, steden en gemeentes hebben e-loketten, een nieuw juweeltje ontwerp je gewoon zelf en laat je 3D-printen. Paradoxaal genoeg wordt de digitale kloof weliswaar kleiner, maar ook dieper. Het aantal mensen dat achterop hinkt vermindert, maar door de verregaande invloed van de digitalisering op de maatschappij is hun sociale en economische uitsluiting  ernstiger. 

Daar wil Kuurne iets aan doen. Voor de achtste maal op rij slaan de gemeente en het Sociaal Huis de handen in elkaar voor de uitbouw van een gevarieerd en divers programma. Doel? Digitaal blijven innoveren maar met oog voor de digitale obstakels en mogelijkheden die onze inwoners kunnen ervaren. Iedereen mee op de digitale sneltrein!

Schepen van ICT Jan Deprez: “Als lokaal bestuur - gemeente én Sociaal Huis - willen we deze woorden omzetten in daden.  Dit bekomen we onder andere door het organiseren van deze Digitale Week.

Het programma werd zeer laagdrempelig en divers uitgebouwd zodat iedereen aan zijn trekken komt. Gedurende 14 dagen kan zowel de jeugd, ouderen, ondernemers, enz. kennismaken met Skype, online bankieren, digitale foto’s, verzenden van grote bestanden, 3Dprinting, de mogelijkheden van onze e-ID, berekening pensioen, sociale media, apps, …”

Vorig jaar mochten we 260 deelnemers verwelkomen. Dit jaar hopen we minimum hetzelfde aantal deelnemers te bereiken.

Hoe deelnemen?

Het mooie aan dit bloeiend initiatief in Kuurne is dat alles gratis aangeboden wordt dankzij de steun van diverse organisaties zoals het Braderiecomité, de computerclub CC Return, Leiedal, de bib, Eandis, Vasco, Belfius, … Inschrijven is wel noodzakelijk want bij heel wat activiteiten is het aantal plaatsen beperkt. Surf naar www.kuurne.be/digitaleweek of ontdek ze via de Uitkalender. Tijdens de activiteiten kan je een UiTPAS-punt sparen.

Jan Deprez: “ Ik wil onze werkgroep bestaande uit medewerkers van gemeente en Sociaal Huis bedanken om terug zo’n mooi programma in elkaar te knutselen ten dienste van de Kuurnenaar. En uiteraard ook bedankt aan externe partners die hieraan ook hun medewerking verlenen.”

Info

www.kuurne.be/digitaleweek; 056 73 70 24
digitaleweek@kuurne.be. liesbet.verhelle@kuurne.be

 

Zie ook

Aangemaakt op: 26/09/2017