Marq-en Baroeul

Op 9 mei ’09 werd in het stadhuis van Marq-en Baroeul de officiële jumelageakte tussen onze gemeente Kuurne en de stad Marcq-en Baroeul (Frankrijk) ondertekend.

Deze jumelage wenst de contacten te versterken, die al meerdere jaren bestaan, tussen het stadsbestuur van Marq-en Baroeul en het gemeentebestuur van Kuurne, tussen de administraties en hun inwoners.
Deze contacten vormen een duurzame samenwerking tussen de twee besturen op het vlak van milieu, economische ontwikkeling, sport, recreatie en cultuur. Door ervaring uit te wisselen en een regelmatige uitwisseling tussen de mandatarissen, jongerengroepen, leerkrachten, studenten, toeristen, economische partners en andere hoopt men de samenleving van verschillende culturen te bevorderen. Er wordt in de toekomst ook bekeken als er een samenwerking mogelijk is voor het verkrijgen van financiële middelen en extra logistiek van de Europese Unie op alle gebieden met betrekking tot de jumelage.
 
Deze ondertekening gebeurde in aanwezigheid van een delegatie uit Glabeck (Duitsland), Ealing (Groot-Brittannië) en Poggibonsi (Italië). De ondertekening gebeurd door de heer Bernard Gérard, Burgemeester-Gedeputeerde Marcq-en Baroeul; de heer Carl Vereecke, Burgemeester van Kuurne en de heer Germain Vandesompele, Voorzitter van de gemeenteraad Kuurne.
Een eerste recreatieve uitwisseling heeft plaats op 13 en 14 juni ’09. – zie verder: ‘Recreatieve uitwisseling te Marcq-en Baroeul’.

Officiële site: Marq-en Baroeul

Zie ook

Avenue Foch 103
59704
Marcq-en-Barœul
0033 3 20 45 45 45
Alles weergeven