Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai

Op 28 januari 2008 werd de Eurometropool opgericht in de vorm van een Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking.Deze EGTS bestaat uit 14 partners die vastbesloten samenwerken om de grensoverschrijdende, supranationale en interregionale samenwerking te ondersteunen en te bevorderen.

Met een grondgebied van 3.550 km² en 2,1 miljoen inwoners is de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai de grootste grensoverschrijdende metropool van Europa. In Frankrijk richt dit ambitieuze project zich op de inwoners van Lille Métropole. In België strekt de Eurometropool zich uit over zeven arrondissementen - Mouscron, Tournai, Ath, Kortrijk, Ieper, Roeselare en Tielt - en de gemeenten Silly, Enghien en Lessines.

Iedereen thuis in de Eurometropool

De Eurometropool streeft ernaar om de culturele, politieke en administratieve grenzen te laten vervagen zodat het dagelijkse leven van de inwoners van de Eurometropool een stuk gemakkelijker wordt, want iedereen is thuis in de Eurometropool en betrokken bij de opgestarte projecten. De Eurometropool baseert zich bij haar beslissingen op de denkoefeningen van het Forum, een raadgevende vergadering die bestaat uit vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld. De acties kunnen zich richten op verschillende thema's: economie, cultuur, ruimtelijke ordening, toerisme,... Verder is er voortaan een toeristische kaart van de Eurometropool beschikbaar op de website en in alle diensten voor toerisme in de Frans-Belgische grensstreek.

U vindt meer informatie op: www.Eurometropolis.eu