De Lijn

Dienstregeling De Lijn

Lijn 6: Kortrijk-Heule: via industriezone (Heirweg, Industrielaan)

Lijn 50: Kortrijk-Seizoenwijk en Lijn 51: Kortrijk - St.-Pieter: via sportpark en renbaan

Lijn 52: Kortrijk-Tielt: via Brugsesteenweg

Lijn 53: Kortrijk-Hulste-Bavikhove-Tielt: via Kortrijksestraat, Gen. Eisenhouwerstraat, Kerkstraat en Hulstsestraat

Meer info over dienstregelingen en routeplanner

Belbus

Sint-Katrien wordt verbonden met het Centrum van Kuurne via een belbus, die kan je tot Izegem brengen. Het uurrooster en de route van de belbus zijn op eenvoudige aanvraag te verkrijgen bij de gemeente.Voor alle andere lijnen blijft het bij het oude. De belbus is een flexibele dienst met een busje dat geen vaste dienstregeling heeft, maar enkel uitrijdt op aanvraag. Opgelet: de belbus is geen taxi. Ze mag enkel stoppen aan een halte van De Lijn en rijdt alleen tijdens bepaalde uren. Reserveren kan via de belbus-centrale (078 15 11 15).

Buzzypas en rittenkaarten

De gemeente heeft beslist 25% van de abonnementen voor jongeren te subsidiëren. Dit geldt voor de buzzypas. Je geniet onmiddellijk en automatisch de korting bij aankoop van je abonnement.

De gebruikers van de lijnkaarten krijgen ook een korting. Elke rit binnen Kuurne of naar Kortrijk, Harelbeke of Ingelmunster kost voortaan slechts € 1,00 (10-ritten kaart = € 10) ongeacht de zone waar je woont. De gemeente betaalt het verschil rechtstreeks aan De Lijn, waardoor u dus een lagere prijs krijgt op de bus.

Door het openbaar vervoer te stimuleren geven we meer kansen aan mensen die mobiliteitsproblemen hebben.Hierdoor werken we met ons allen voor meer verkeersveiligheid in Kuurne en voor een beter (leef-) milieu.

 

Zie ook