Vlastuin

Vlastuin render

Ter hoogte van de steentjesparking, aan de achterkant van het gemeentehuis komen een groene publieke tuin ‘De Vlastuin’ en 34 nieuwbouwappartementen. Dit project wordt door de sociale bouwmaatschappij gerealiseerd.

Meer info over het project

Na jaren van voorbereiding starten op 10 december 2021 de werken van het Project De Vlastuin. Het bouwproject neemt ongeveer 20 maanden in beslag. Eind augustus 2023 zullen de werken vermoedelijk afgerond zijn.

Op 10 december 2021 zal de aannemer de projectsite van de Vlastuin (de grond naast Generaal Eisenhower 18 en de steentjesparking) gedeeltelijk afzetten in functie van de werfinrichting van de projectsite. De aannemer poogt nog enkele parkeerplaatsen te behouden.

De effectieve bouwwerken nemen een aanvang op 10 januari 2022. De steentjesparking zal dan volledig afgesloten worden. Dat betekent dat er vanaf 10 januari 2022 geen wagens meer geparkeerd kunnen worden op de parking.

Tijdens de werken vormt de veiligheid een belangrijk aandachtspunt voor Eigen Gift Eigen Hulp. In die optiek zal de aannemer het werfcharter van de gemeente Kuurne moeten respecteren. Het werfcharter in een notendop:

  1. Duidelijke communicatie tussen het gemeentebestuur en aannemers over het werftransport in de buurt van de schoolomgevingen.
  2. Verbod op werftransport met tractoren in de bebouwde kom en in schoolomgevingen.
  3. Geen werftransport tijdens de begin- en einduren van de scholen.
  4. Werfverkeer maakt optimaal gebruik van het hoger wegennet.
  5. Proper houden van werfroutes.
  6. Stofhinder verminderen door ladingen af te dekken.

 

Uitsnede technisch plan

Technisch plan Vlastuin
Ontwerp september 2020 - NIEUW ONTWERP IN OPMAAK