Bouwspeelplaats

Een zomerse bouwspeelplaats

Bouwspeelplaats

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen met bouwkriebels hun talenten uitproberen op de bouwspeelplaats in Ter Groenen Boomgaard. Het is een plek waar kinderen kunnen bouwen aan een kamp of andere constructie. Ze krijgen zowel bouwmateriaal als gereedschap ter beschikking. Er is iemand in de buurt die een oogje in het zeil houdt. Ook helpende volwassenen mogen hun kinderen bijstaan als ‘hulpbouwvakker’.

Hoe?

Als je wil (mee)bouwen, kan je terecht bij Bernard Marchau, Groenstraat 13 of via het achterpoortje dat uitkomt aan Ter Groenen Boomgaard. Bernard is de ‘werfleider’ van de bouwspeelplaats. Voor gebruik van materiaal en gereedschap kan je bij hem terecht. Ook voor bouwadvies kan je wel wat tips krijgen.

Wanneer?

De Bouwspeelplaats is open van 10.00 tot 20.00 uur en enkel als ‘Werfleider Bernard’ thuis is.

Voorwaarden

De bouwspeelplaats is geen opvanginitiatief met constant toezicht. Ouders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen. Kuurne en toezichter Bernard kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen. De eindverantwoordelijkheid van de bouwspeelplaats ligt bij de Gemeente Kuurne.

Meer info

  • Zaterdag 23 juni 2018 van 10.00 tot 12.00 uur: bouwworkshop
    We bouwen samen een speeltoestel en een modderkeuken. Heb je zelf werkmateriaal (schuurmachine, schroefmachine, hamer…)? Breng dit dan gerust mee. Een toffe workshop voor het hele gezin. Gratis!
  • Zaterdag 25 augustus 2018 van 14.00 tot 17.00 uur: een leuke en uitdagende spelactiviteit op en rond de bouwspeelplaats. Het is eens wat anders dan bouwen alleen! Voor alle spelende kinderen. Gratis!
  • Zondag 9 september 2018 vanaf 10u30: Zomerbar om de zomer en de bouwspeelplaats uit te wuiven. Voor bouwende en spelende kinderen, helpende ouders, buurtbewoners … Welkom!

Verantwoordelijke dienst

Boomgaardstraat 134
8520
KUURNE
056 36 20 50
Nu gesloten
Alles weergeven