Zwembad blaast 50 kaarsjes uit met groot festival

Gepubliceerd op Vrijdag 14 januari 2022
17 september 2022
Team 50 jaar zwembad poseert voor banner

In januari kondigden we het 50-jarige bestaan van ons Kuurnse zwembad aan. We beloofden een jaar vol originele zwemacties, met een feestelijk hoogtepunt op 17 september. Het wordt een gratis festival voor jong en oud met klinkende namen op de affiche.

Een namiddag en avond vol muziek

We starten de namiddag met een kinderdisco in het zwembad. Tussen 14 en 15.30 uur kunnen de kinderen genieten van de top 50 samengesteld door de deelnemers van onze sportkampen en speelpleinwerking. Aansluitend brengt Sarah Zingt! Live, gekend van Ketnet Junior, het muzikaal erfgoed peuters en kleuters tot leven. Aan de oevers van de Hoeve Vande Walle kan je genieten van ‘op een rode paddenstoel’ tot ‘ik zag twee beren’. Samen met haar sidekick Bavo brengt ze klassieke kinderliedjes helemaal op maat van de jongste fans!

In de vooravond neemt The Ed Sullivan Quartet XXL je mee naar de heerlijke jaren ’60. Deze sixties-tributeband bezorgt je muzikale o(o)rgasmes bij het herkennen van zoveel lekkers. ’s Avonds kozen we voor de brass pop band ‘Zinger’. Zij wonnen in 2015 ‘de nieuwe lichting’ van Studio Brussel. Je kent ze misschien ook als de organisatoren van ‘Reveil’ op 1 november.

DJ’s Kobe Ilsen en Viktor Verhulst zorgen voor een knallende afsluit. Deze heren voorstellen is waarschijnlijk niet nodig. De ene ken je al jaren van radio en televisie, de andere is aan een blitscarrière bezig die hem online nu al tot één van de populairste mannen van Vlaanderen maakt. Samen draaien ze een set vol energie, hits en sfeer. We garanderen dat #kuurne absoluut door het dak gaat!

Schepen van Sport Jan Deprez: “50 jaar zwembad is 50 jaar een sociale ontmoetingsplaats voor jong en oud.  Na 5 decennia nemen we de tijd om te genieten van de kers op de taart. Als dankbaarheid naar al onze bezoekers toe, stelden we een feestprogramma samen in verschillende golven met de grootste golf op zaterdag 17 september. Dan wordt de Kuurnenaar uitgenodigd om samen met ons de apotheose vieren met een mooi feestprogramma.”

Heb je na het feestje nog geen zin om naar huis te gaan? Chantal en Lieven van het Sportkaffee zorgen voor de afterparty! Tussendoor zorgt Sportkaffee voor de natjes. Een lekkere Kuurnse hamburger of een ijsje kan je krijgen dankzij Airburger en Davies Ice. Kortom een dag om niet te missen!

Zomertombola

In aanloop van het groot feest lanceren we nog een leuke zomeractie. Iedereen die komt zwemmen en gebruik maakt van de lockers, maakt kans op leuke tombolaprijzen. Aan 10 lockers is namelijk een mooie prijs verbonden. De actie start op maandag 4 juli en gaat door tot alle prijzen gevonden zijn.

Burgemeester Francis Benoit, bevoegd voor feestelijkheden: “ 50 jaar lang een gemeentelijk zwembad is een keuze van verschillende gemeentebesturen op rij om alle inwoners te laten genieten van het zwembad aan betaalbare prijzen. Maar bovendien is het de plek waar iedereen leerde zwemmen, scholen terecht kunnen en waar de Kuurnse zwemclub, duikclub Nereus en Levensvreugde hun sportieve werking nog steeds ontplooien. Denk ook nog eens aan de vele jeugdverenigingen, gezinnen en mensen die moeten revalideren en je hebt meer dan 50 redenen om 50 te vieren. En dat doen we in stijl op zaterdag 17 september. Iedereen welkom!”

Contact

Schepen van sport – Jan Deprez | jan.deprez@kuurne.be | 0485 07 64 80

Burgemeester Francis Benoit | francis.benoit@kuurne.be | 0486 24 83 64

Sportdienst – Valentine Moenens | sportdienst@kuurne.be | 056 35 27 71

Vrijetijdsdienst – Jonathan Breughe | vrijetijdsdienst@kuurne.be | 056 36 20 50

www.kuurne.be/50jaar_zwembad

Deel jouw ervaring met de #kuurnezomert!