Speelpleinwerking


ALGEMENE INFO: 

De speelpleinwerking in Kuurne is er tijdens de paasvakantie en de zomervakantie voor kinderen van het 1e kleuter tot en met het 6e leerjaar. Er wordt gewerkt in verschillende leeftijdsgroepen. Elke groep wordt begeleid door vrijwillige monitoren.

  • Mini-Pikino: voor kleuters en peuters vanaf 2,5 jaar die al enige schoolervaring hebben. We werken volgens een vaste structuur bestaande uit vrij spel, begeleide activiteiten, crea, verhaaltjes en de nodige plasmomenten en koekjespauzes. Elke week spelen we rond een ander thema op maat van de allerkleinsten.
    Mini-pikino gaat niet zwemmen of op uitstap, we blijven in en rond het jeugdcentrum.
  • Pikino: spelen, ravotten en knutselen op maat van de kleuters van het tweede en derde kleuter. Pikino gaat één keer per week zwemmen op donderdagvoormiddag (zwemgerief niet vergeten!) en af en toe wordt er ook eens een uitstapje gedaan.
  • Spekuloos: speelpleinen voor het eerste tot zesde leerjaar. Tijdens de voormiddag spelen zij samen in 1 groep onder leiding van vier monitoren. In de namiddag wordt Spekuloos opgesplitst in Groep 1 (1e en 2e leerjaar), Groep 2 (3e en 4e leerjaar) en Groep 3 (5e en 6e leerjaar). Spekuloos gaat regelmatig op uitstap. Één keer per week gaan we met Spekuloos ook zwemmen en dit op vrijdagnamiddag. 

De uitvalsbasis voor de Gemeentelijke Speelpleinwerking is de Vrijetijdsdienst / het jeugdcentrum St.-Michiel, Boomgaardstraat 134, 8520 Kuurne.

Inschrijven kan op voorhand online, via mail of telefonisch. Er kan ook telkens de dag zelf ingeschreven worden (tussen 8u en 8u30 voor voormiddag of hele dag / tussen 13u30 - 14u voor de namiddag). De kostprijs bedraagt € 3,00 per halve dag.

Over de middag kan er gesmuld worden in het Kinderrestaurant. Ofwel breng je een picknick mee, ofwel kies je voor een warme maaltijd die gebracht wordt door een traiteur. Inschrijven voor de warme maaltijd kan de dag zelf. Je betaalt hiervoor € 3,00

 

Gelieve onze openingsuren te respecteren:

08u00-08u30 INSCHRIJVINGEN

12u00 einde ochtendactiviteiten

13u30-14u00 INSCHRIJVINGEN

16u30 einde namiddagactiviteiten

16u30-17u00 opvang

 


EXTRA OPVANG:

Nieuw deze zomer is de extra opvang (voor en na de activiteiten).

Deze opvang gaat door in het jeugdcentrum St.-Michiel, ipv de Kangoeroe.

Om gebruik te maken van deze extra opvang moet je vooraf opvangbonnen aankopen in de Vrijetijdsdienst of aan de balie van de sportdienst(0,8 euro per bon).

Per begonnen half uur opvang is er één bonnetje nodig.

Let wel je kan niet naar de extra opvang komen indien je niet vooraf ingeschreven bent in de sportkampen of de speelpleinwerking.

Want bij het opvanglokaal is er geen mogelijkheid tot betaling en inschrijving voor deze initiatieven.

De extra ochtendopvang is van 07u00 tot 08u00, 's avonds is dit van 17u00 tot 18u00.

 

GEZOCHT

Voor de speelpleinwerking kunnen we altijd extra materiaal gebruiken!

Heb je verkleedkledij, reservebroekjes en slipjes, speelmateriaal,... liggen?

Neem dan zeker contact op met de vrijetijdsdienst!

Voor je iets zou weggooien of naar de kringloopwinkel zou brengen mag je altijd contact opnemen met de vrijetijdsdienst misschien kunnen we het hier wel een tweede leven geven!

En wees gerust ons monitorenteam heeft heel veel fantasie dus kunnen we heel veel materiaal die je niet direct aan een speelplein zou linken gebruiken!

 


 

Boomgaardstraat 134
8520
KUURNE
056 36 20 50
Nu gesloten
14:00 - 19:00
Alles weergeven