Nieuws - meest recent

 1. Ezelgem

  Vorig jaar maakte de burgemeester een leuk filmpje waarbij Kuurne op de kermisreceptie van de Ezelsfeesten omgevormd werd tot Ezelgem.

  Dit jaar heeft Kuurne echte borden Ezelgem laten maken!

   

  Aan de invalswegen van Kuurne prijken vanaf vandaag borden met daarop de naam Ezelgem en lanceert de gemeente een ludieke wedstrijd en een facebookgroep Ezelgem. Ben je fier om een ezel te zijn? Neem dan een selfie aan een ezelgembord, doe eens lekker gek en post de foto op de facebookgroep ‘Ezelgem’ of deel hem via sociale media met de hashtag #ezelgem.

  Lees meer

  29/03/2016

 2. Kuurne Kermis 2016

  De ezelsfeesten zijn wereldberoemd. Het enthousiasme en de inzet om elk jaar tot een gevuld programma te komen zijn legendarisch. Ook voor deze editie 2016 werd een gevarieerd programma uitgewerkt. Voor elk wat wils en van jong tot oud. Onze koning ezel Roel kan trots toezien op zijn feestende en organiserende ezelsinwoners.

   

  Het hoe-wat-waar-wanneer vind je hier:

  Het programma

  Nieuw dit jaar is Kuurne Koerst

  Lees meer

  29/03/2016

 3. Opening van Kortrijk-Noord II

  Op donderdag 22 september opende Leiedal samen met de gemeente Kuurne en de stad Kortrijk de uitbreiding van het bedrijventerrein Kortrijk-Noord op feestelijke wijze. De infrastructuurwerken van het 22 ha groot gebied zijn afgewerkt, met oog voor ecologie en economie. De site biedt plaats aan 10 tot 15 grote bedrijven en een aantal kmo’s. 

  Lees meer

  29/03/2016

 4. Vacatures

  Het Gemeentebestuur van Kuurne werft aan :

  1 Zaalwachter

  In contractueel dienstverband, halftijds, niveau D1-D3

  Lees meer

  29/03/2016

 5. Nieuwe Kindergemeenteraad legt de eed af.

  Vrijdag 23 september trokken de kinderen van het zesde leerjaar van de Kuurnse basisscholen naar de stembus in jeugdcentrum St . Michiel.
  Dezelfde avond werden de 19 verkozen kandidaten voorgesteld aan het grote publiek in de raadszaal van het gemeentehuis.

  Lees meer

  29/03/2016

 6. 70 jaar KBK

  Cuerna (heemkundige kring) organiseert in het oude Gemeentehuis in Kerkstraat een tentoonstelling over ‘Kuurne-Brussel-Kuurne, 70 jaar jong’.
  Open van zaterdag 1 oktober en zondag 20 oktober van 10 h00 tot 18h00

   

  Lees meer

  29/03/2016

 7. Kuurne Koerst

  Op kermismaandag 3 oktober 2016 organiseert een jonge werkgroep binnen Sportingclub Kuurne de eerste editie van Kuurne Koerst, een wielerwedstrijd voor Kuurnenaren.

  Over een afstand van 40 km wordt uitgemaakt welke Kuurnenaar over de snelste benen beschikt na het kermisweekend.

   

  Lees meer

  29/03/2016

 8. Knotsgekke knotploeg

  In 2014 werd gestart met de Zuid-West-Vlaamse knotploeg, een groep enthousiaste knotters die graag bomen knotten op het platteland.  Onze vrijwillige knotters worden door het Stadlandschap Leie en Schelde opgeleid (en verzekerd) en komen gratis knotbomen (die landelijk staan) knotten.  De knotters hebben recht op het brandhout, de eigenaar verwerkt de resttakken.

   

  Lees meer

  29/03/2016

 9. P'Latse Doen wint Kuurnse Cultuurprijs

  Vorige vrijdagavond mochten de Kuurnse Cultuurraad en het Gemeentebestuur Kuurne opnieuw de Cultuurprijs uitreiken. Voor deze editie werd een winnaar gezocht onder de verenigingen of mensen die zich inzetten voor het culturele leven in Kuurne.  Volgend jaar is het dan weer de beurt aan de individuele kunstenaars. In totaal waren dit jaar 11 verenigingen in de running om de prijs te winnen.

  Lees meer

  29/03/2016

 10. Zwembad gesloten op zaterdag 24 september

  Op zaterdagnamiddag 24 september zal het zwembad uitzonderlijk gesloten zijn omwille van het kunstenfestival ‘Splinters’.

  Dank voor uw begrip. 

  Lees meer

  29/03/2016