Nieuws - meest recent

 • 09/10/2015

  Het éénrichtingsverkeer in het centrum van Kuurne wordt positief onthaald. Dat blijkt uit de resultaten van een grootschalige enquête waar meer dan 25% van de Kuurnse gezinnen aan deelnam. In de Kerkstraat, Leiestraat en Koning Albertstraat zijn de respondenten in grote mate voorstander voor het invoeren van éénrichtingsverkeer. Niet enkel de resultaten van de enquête zijn belangrijk in het beslissingsproces, maar evenzeer de verkeersmetingen en de besluiten van de adviesraden die de komende weken overgemaakt worden.

  0 reacties
 • 08/10/2015

  Weet dat eenvoudige maatregelen heel wat inbraken vermijden. De kans om het slachtoffer te worden kunt u aanzienlijk verkleinen door GRATIS ADVIES te vragen aan onze opgeleide vrijwillige techno-preventieve adviseurs.

  U vraagt gewoon een vrijblijvend en gratis huisbezoek aan. Onze vrijwillige medewerker zal u een deskundig advies geven zodat u weet wat te doen om uw woning minder inbraakgevoelig te maken.

  Er bestaan ook fiscale voordelen om uw woning beter te beveiligen.

  0 reacties
 • 08/10/2015

  Vanaf donderdag 24 september gaat de Provincie West-Vlaanderen op zoek naar 100 ‘Plaatsbepalers’.
  Een ‘Plaatsbepaler’ is een West-Vlaming die wil meedenken over ruimtelijke ordening in zijn of haar Provincie: hoe kunnen de waterlopen extra ruimte krijgen zodat overstromingen vermeden kunnen worden, waar is er plaats voor bijkomende woningen zonder de open ruimte aan te tasten en hoe in te spelen op de vergrijzing aan de kust?

  0 reacties
 • 07/10/2015
  0 reacties
 • 07/10/2015

  Werken Brugsesteenweg - Ringlaan

  Van 12 tem 16 oktober voert aannemer VSE werken uit op de Brugsesteenweg (N50) en de Kleine Ringlaan (R8) thv het kruispunt van beide wegen. De aannemer zal de detectielussen voor de regeling vd verkeerslichten herslijpen.

  0 reacties
 • 02/10/2015

  NIEUWE VOORWAARDEN

  Leegstaande woningen geven vaak een slordige indruk en kunnen aantrekkelijk zijn voor vandalen. Straten of buurten waar veel leegstand is, kunnen de buurt een negatief karakter geven.
  Aan de hand van objectieve indicaties wordt beoordeeld of een woning of gebouw als leegstaand kan worden beschouwd en al dan niet op de ‘inventaris leegstand’terechtkomt.
  Om eigenaars van leegstaande panden te activeren, is sinds 2011 een belastingreglement op leegstand van kracht.

  0 reacties
 • 01/10/2015

  De burensportdienst en sportdienst Kuurne organiseren voor de eerste keer een echte sportinstuif in de Expo van Waregem. Je zal kunnen zappen tussen verschillende avontuurlijke, gekende en minder gekende sporten. Voor elke leeftijdscategorie is er iets te doen! Dit is alvast een greep uit het grote aanbod: bumperballs, klimmuur en deathride, lasershooting, speleobox, rodeo, gekke fietsen, waterski-band, fietsen op rollen, panna, airtrack en minitrampoline, bmx-parours, rollerskate, katapult, golf, circustechnieken, whipe-out en zwemmen.

   

  Wanneer?

  0 reacties
 • 01/10/2015

  De Gemeente Kuurne organiseert jaarlijks 4 opleidingen reanimeren en defibrilleren. Deze opleidingen worden georganiseerd in samenwerking met de Brandweer en het Rode Kruis van Kuurne.

  0 reacties
 • 01/10/2015

  Zaterdagnamiddag 3 oktober kan je aan de UiTPAS stand je gratis UiTPAS verkrijgen.

  Ontvang je UiTPAS zuidwest samen met fijne welkomstvoordelen en start met Uitpunten sparen.

  Je kan er in de regio Kortrijk terecht voor concerten, theater, museumbezoek, film, zwembeurten al dan niet samen met de kinderen.

  Je spaart punten telkens je deelneemt en die je bovendien kan inruilen tegen extra voordelen.

  UiTPAS met kortingstarief : Wat ?

  0 reacties
 • 28/09/2015

  Zaterdag 17 oktober van 9.00 tot 12.00 uur

  0 reacties