Nieuws - meest recent

 • 26/08/2015

  Veiliger naar school

  Vanaf 1 september begeven honderdduizenden kinderen en jongeren zich opnieuw naar school. Dat is niet zonder risico. Daarenboven is september een van de meest verkeersonveilige maanden voor kinderen. Het is net of veel scholieren vergeten zijn hoe ze zich in het verkeer dienen te gedragen en hoe het verkeerssysteem functioneert.

  Hieronder volgen enkele tips die veel narigheid kunnen voorkomen.

  Vooraf: de schoolroute bewust kiezen

  0 reacties
 • 26/08/2015

  Ingenieur  

  CV-formulier (gelieve af te drukken, in te vullen en aangetekend op te sturen t.a.v. CBS, marktplein 9, Kuurne tegen 17 september 2015)

  functiekaart ingenieur

   

  0 reacties
 • 25/08/2015

  In het kader van de herinrichting van het kruispunt Brugsesteenweg/Kongostraat/Boomgaardstraat worden zaterdag 29 augustus bijkomende werken uitgevoerd van 05.00 tot 20.00 uur

  - herasfalteren Brugsesteenweg tussen R8 & Kongostraat

  - herasfalteren kruispunt R8/Brugsesteenweg

  - herasfalteren Brugsesteenweg tussen de 2 baanvakken R8

  0 reacties
 • 14/08/2015

  Het gemeentebestuur heeft onlangs beslist om de controle op het parkeren in de blauwe zone in onze gemeente over te laten aan het parkeerbedrijf van de stad Kortrijk, Parko agb. Hiervoor werd een interlokale vereniging opgericht die samenwerking tussen Kuurne, Kortrijk en Parko mogelijk maken.

  De controles op het gereglementeerd parkeren zullen gebeuren op diverse tijdstippen door speciaal daarvoor opgeleid personeel. De administratieve afhandeling gebeurt door Parko agb.

  0 reacties
 • 13/08/2015

  Op 17 augustus start aannemer Tibergyn in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het kruispunt Brugsesteenweg/Boomgaardstraat/Kongostraat.

  Dit kruispunt wordt heringericht met volwaardige verkeerslichten en een linksafslagstrook. De duur van de werken bedraagt 4 weken.

  Tijdens de volledige duur van de werken zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn.

   

  De omleiding voor doorgaand verkeer is als volgt:

  Richting Kortrijk:

  0 reacties
 • 13/08/2015

  Kuurne Ommegang

  Rommelmarkt: zondag 16 augustus

  - Volgende straten zijn verkeersvrij: 12e Liniestraat, Kon. Elisabethstraat, Kerkstraat (Markt tot Tramstatie), Marktplein, Weggevoerdenplein, Lt. Gen. Gérardstraat (gedeelte tussen Weggevoerdenplein en Harelbeeksestraat)

   

  Rommelmarkt Leiestraat: zondag 23 augustus

  - Leiestraat is verkeersvrij tussen Harelbeeksestraat en Kon. Leopold III-straat

   

  Mountainbikerace: zondag 30 augustus

  0 reacties
 • 13/08/2015

  3 jongedames uit Kuurne trokken in het afgelopen jaar naar het Zuiden om er mee te werken aan enkele ontwikkelingsprojecten. Ze kregen daarvoor van het gemeentebestuur van Kuurne een subsidie om het project nog wat extra financiële stimulansen te geven.

  Laura, Sien en Lien stellen graag de resultaten van hun project voor aan alle geïnteresseerden. De Noordzuidraad beidt alle aanwezigen een drankje aan.

  0 reacties
 • 22/07/2015

  Sinds jaar en dag ervaren fietsers een gebrek aan veiligheid in de Kerkstraat en de Bavikhoofsestraat.

  Ook de Leiestraat en de Albertstraat bieden te weinig ruimte voor de zachte weggebruiker.

  Al even lang woedt de discussie of het invoeren van éénrichtingsverkeer hieraan kan verhelpen. Vandaar dat het gemeentebestuur besliste om een proefproject te organiseren.

  De bedoeling van de gemeente is om fietsers meer ruimte te geven, de verkeersveiligheid te vergroten en te evolueren naar duurzame mobiliteit.

  0 reacties
 • 17/07/2015
  0 reacties
 • 15/07/2015

  In het kader van ‘Tope bewegen’ werden in juni 3 gratis yogalessen gegeven voor alle geïnteresseerden. Twee ervan gingen door in het buurthuis op Spijker en Schardauw, éen les vond plaats in de judozaal op het sportpark.

  Yoga heeft vele voordelen:

  • Je komt tot rust
  • Je leert correct ademhalen
  • Je lichaam wordt soepeler
  • Het creëert een evenwicht tussen lichaam en geest

  Deze lessen waren een succes. De deelnemers waren heel tevreden en al snel kwam de vraag of er een vervolg kon komen.

  0 reacties