Nieuws - meest recent

De bodemprofessor komt naar je toe!

Wil je weten welke tuingrond je hebt en wat nodig is om die te verbeteren? Ben je benieuwd om de voordelen van compost met je eigen ogen en oren te ontdekken? Ga dan zeker langs op het recyclagepark in je buurt. 4 zaterdagen lang staat de bodemprofessor voor je klaar op het recyclagepark om al je bodemproblemen op te lossen. Aan de hand van proefjes leer je hoe je thuis de textuur en de zuurtegraad van je eigen bodem kan testen. En je ontdekt wanneer en waarom je compost moet toevoegen aan je tuin.

14/02/2017

Mardi Gras

12/02/2017

Ik vind dat ze naar ons moeten luisteren

Logo Jeugdraad

Om de mening van zo veel mogelijk Kuurnse jeugd te verkrijgen, roepen we iedereen tussen 15 en 30 jaar op om vrijdag 3 maart naar het Praatcafé van de Jeugdraad te komen. Dit gaat door in de Kubox te Kuurne. Heb je een eigen mening, een goed idee of wil je meer weten over de jeugdraad en wat wij allemaal voor je kunnen betekenen, kom dan zeker af en breng gerust wat vrienden mee. Samen met een hapje en drankjes verwelkomen we iedereen vanaf 20u en bieden we een luisterend oor.

02/02/2017

Ophokplicht

Kippen

Naar aanleiding van de vaststelling van de vogelgriep in een hobbyhouderij van sierpluimvee en andere vogels in de gemeente Lebbeke wordt de ophokplicht ingeroepen.

Wat moet je doen

Iedereen, zowel particulieren als professionelen moet zijn pluimvee afschermen. Dit geldt ook voor loopvogels. Daarnaast wordt een verzamelverbod ingeroepen en een verbod op markten van pluimvee en andere gehouden vogels.

Wanneer gaat het verbod in

Het verbod is van kracht vanaf 2 februari 2017 om 12u00.

02/02/2017

Kuurne - Brussel - Kuurne 2017

Kuurne-Brussel-Kuurne

Hier ontstaan legendes, where legends are born. De ‘geboren’ wielrenner. Enkel wie met de fiets geboren is, kan zijn legende schrijven in Kuurne.

Save the date

Op 26 februari organiseert de vzw Koninklijke Sportingclub Kuurne de legendarische wielerwedstrijd in het openingsweekend van het klassieke wegseizoen. Het evenement bestaat uit 3 manches: KBK voor eliterenners, juniores en wielertoeristen. 

Meer info

 Save the date

31/01/2017

Zwembad gesloten op donderdag 9 februari 2017

Omwille van een dringende herstellingen zal ons zwembad gesloten zijn op donderdag 9 februari 2017.

 

Alvast bedankt voor het begrip !

 

31/01/2017

Infoavond digitale bouwaanvraag voor professionelen

Vanaf eind februari 2017 is de omgevingsvergunning van kracht. Op dat moment smelten de stedenbouwkundige en de milieuvergunning samen en kunnen steden en gemeenten deze dossiers digitaal behandelen. Professionelen zullen in de toekomst hun aanvraag verplicht digitaal moeten indienen. Veel gemeenten zijn dan ook al gestart met de Digitale Bouwaanvraag (DBA).  

27/01/2017

Natuuracademie voorjaar 2017

Natuuracademie groene long 2016

Ben je ook riebedebie naar de Natuuracademie

Ook dit jaar organiseert het Stadlandschap Leie en Schelde samen met de Zuid-West-Vlaamse steden en gemeenten Natuuracademie.  In deze reeks van begeleide natuurworkshops leren kinderen op een originele en speelse manier de natuur beleven en ontdekken. De activiteiten spelen zich zoveel mogelijk buiten en in de natuur af.

25/01/2017